«

»

Μαΐ 05

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 10-05-2021 με βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Οι μαθητές/τριες των Δημοτικών Σχολείων καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες έχοντας υποχρεωτικά μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test). Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ (selftest) κορονοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται δυο φορές την εβδομάδα, πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης.

Τα βήματα της διαδικασίας του self-testing είναι τα εξής:

1. Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές/τριες και προσωπικό των σχολείων  παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

2. Τα self-tests των ανήλικων μαθητών/τριών διενεργούνται στο σπίτι τους από ενήλικο. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα. Άρα το πρώτο τεστ της εβδομάδας μπορεί να γίνεται την Κυριακή μετά το μεσημέρι ή τη Δευτέρα το πρωί και το δεύτερο την Τετάρτη μετά το μεσημέρι ή την Πέμπτη το πρωί.

3. Οιγονείς των μαθητών/τριών μετά τη διενέργεια του self-test  δηλώνουν το αποτέλεσμα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Για τους/τις μαθητές/τριες, εκδίδεται «ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ για COVID-19» μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές/τριες θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη «ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ για COVID-19» και τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr  («ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ για COVID-19») για τη διενέργεια, εντός 24 ωρών, δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη «ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ για COVID-19» και τη δήλωση θετικού αποτελέσματος.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέτες/εισες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/τριες λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Οι μαθητές/τριες που δεν θα επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού τεστ (ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ COVID-19) δεν θα γίνονται δεκτοί/ές από τη σχολική μονάδα.

                                                                                                      Ο Διευθυντής

                                                                                                  Λιάμπας Γεώργιος