«

»

Ιούν 04

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2020-2021

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2020-2021

Οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους  στο Ολοήμερο πρόγραμμα του Σχολείου για το σχολικό έτος 2020-2021 πρέπει να υποβάλλουν «ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ» στο Σχολείο μέχρι και την Παρασκευή 05 Ιουνίου2020. Παιδιά για τα οποία δεν θα υποβληθεί αίτηση – δήλωση μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στο ολοήμερο πρόγραμμα  τη σχολική χρονιά 2020-2021. Σε περίπτωση αδυναμίας προσκόμισης βεβαίωσης εργασίας ή ανεργίας παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνούν με το Διευθυντή του Σχολείου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  1. Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν :
  • α) Οι μαθητές/τριες των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του εργοδότη τους ή κάρτα ανεργίας στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες κλπ, αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμη κι αν δεν έχει εξοφληθεί.
  • β) Οι μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).
  • γ) Οι μαθητές/τριες πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και φοιτούν με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα σε σχολικές μονάδες Π.Ε.
  • δ)  Η εγγραφή των μαθητών Ρομά στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς προϋποθέσεις

Επισημαίνουμε ότι μαζί με την επισυναπτόμενη «ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ» πρέπει να κατατίθενται και τα απαιτούμενα συνοδευτικά «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ» και για τους δυο γονείς. [Όποιο, (ένα από τα: βεβαίωση εργασίας, βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα, κάρτα ανεργίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης)  αφορά τον καθένα]

  1. Η φοίτηση των μαθητών/τριών που εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι υποχρεωτική.
  2. Το ωράριο λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος είναι το ακόλουθο και ισχύει μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
  3. Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15.00), εφόσον έχει κατατεθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων. Η δηλωθείσα ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους

  Ο Διευθυντής

Λιάμπας Γιώργος